Prekršaji i kazneno djelo

Slika PU_BP/IMG_1199-službena palica.jpg

Sinoć od 19.30 do jedan sat iza ponoći, noćas, policijski službenici su u nekoliko slučajeva utvrdili prekršaje i kazneno djelo prilikom obavljanja zadaća nadzora nad prometom.


Foto: 
 Ilustracija
 
Dana 9. studenoga oko 19.30 sati u mjestu Bodegraj, policijski službenici su prilikom obavljanja nadzora nad prometom zaustavili osobni automobil „Opel Astra“, kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 37-godišnjak sa područja općine Novska. Izvršeno je alko testiranje kojim je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,32 g/kg. Zbog bojazni da bi mogao u alkoholiziranom stanju nastaviti sa vožnjom, određen mu je smještaj u službenim prostorijama do otriježnjenja.
Protiv 37-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Dana 9. studenoga oko 23.50 sati u Slavonskom Brodu, Kumičićeva ulica, policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Škoda Oktavia“ kojim je upravljao 22-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola. Nad njim je izvršeno alko testiranje, te je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,35 g/kg. Kako je postojala opasnost da će u takvom stanju nastaviti sa činjenjem prekršaja, doveden je i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.
Protiv 22-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga, te su mu uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima.
 
Dana 10. studenoga, jedan sat iza ponoći, u Slavonskom Brodu, ul. N. Zrinskog, policijski službenici su prilikom nadzora u prometu utvrdili da 23-godišnjak upravlja osobnim automobilom marke „Audi A8“, iako mu je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, koji je uhićen, te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.
Protiv 23-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, kao i optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica