Otkrivena veća količina cigareta

Slika PU_BP/Img_0011-cig-LD-1.jpg

Foto: 
PU brodsko-posavska 
 
Dana 4. studenoga oko 20.30 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine prilikom obavljanja granične kontrole osobnog automobila „Opel kadett“ BiH nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, pronašli veću količinu cigareta.

Dana 5. studenoga temeljem sudskog naloga, izvršena je pretraga osobnog automobila, kojom prilikom je pronađeno ukupno 1 050 kutija cigareta marke „LD“ crveni i plavi s nadzornim markicama Bosne i Hercegovine.
Cigarete su bile skrivene u putnoj torbi (150 kutija), ispod sjedala vozača i suvozača (80 kutija), u zadnjem lijevom blatobranu (120 kutija), u zadnjem desnom blatobranu (140 kutija), u unutrašnjosti desnih vrata (200 kutija), u lijevom naslonu zadnjeg sjedala (80 kutija), te u rezervoaru za gorivo na kojem je sa gornje strane isječena rupa u limu veličine 21,5 x 14,5 cm (280, kutija cigareta).
 
Pritom je također utvrđena nepodudarnost broja šasije vozila sa odgovarajućom dokumentacijom.
U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 35-godišnjaka će se provesti kazneni postupak dana 6. studenoga uz podnošenje kaznenih prijava zbog počinjenih kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora i krivotvorenja isprava.


Stranica