U prometnoj nesreći ozlijeđene tri osobe

Slika PU_BP/IMG_0775-PN-promet.jpg

Jučer oko 17.05 sati u mjestu Oprisavci dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.


Foto: Ilustracija
 
Dana 31. listopada oko 17.05 sati u mjestu Oprisavci dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila na način da je 67-godišnji pješak neoprezno, prelazio kolnik na mjestu gdje ne postoji obilježen pješački prijelaz, ometajući pritom promet vozila, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila marke „Opel Kadet“ (kojim je upravljao 40-godišnjak) u pješaka, te potom slijetanja vozila u odvodni kanal i prevrtanja na krov.

U ovoj prometnoj nesreći 67-godišnji pješak je zadobio teške tjelesne ozljede, koji je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju, dok su 40-godišnji vozač osobnog automobila i 19-godišnji putnik zadobili lakše tjelesne ozljede.
 
Sudionici prometne nesreće su alko testirani, te je test kod 40-godišnjeg vozača negativan, dok je kod 67-godišnjeg pješaka utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,91 g/kg. Također je utvrđeno da se vozač osobnog automobila kretao na cesti u naselju brzinom koja je za više od 10 – 20 kilometara na sat, veća od dopuštene brzine od 50 kilometara na sat.
 
Protiv 40-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, dok protiv pješaka slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica