Prekršaji u prometu

Slika PU_BP/IMG_1200-stop-palica.jpg

Policijski službenici su tijekom vikenda utvrdili prometne prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su izmjerene koncentracije alkohola u iznosu od 2,19 i 1,95 promila u krvi.


Foto: 
Ilustracija 
Dana 16. listopada oko 22.15 sati na autocesti Bregana – Lipovac kod mjesta Slavonski Brod, policijski službenici su utvrdili da 66-godišnjak iz Slavonskog Broda, upravlja osobnim automobilom marke „Renault Thalia“ suprotnim kolničkim trakom. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,95 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će isti nastaviti sa vožnjom u takvom stanju, doveden je i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.
Protiv 66-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Dana 19. listopada oko 0.35 sati na autocesti Bregana – Lipovac kod mjesta Lužani, policijski službenici su prilikom redovitog nadzora nad prometom utvrdili da 52-godišnjak upravlja osobnim automobilom marke „Mercedes“ zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,19 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će isti nastaviti sa vožnjom u takvom stanju, doveden je i zadržan u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama.
Protiv 52-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, također mu je uručen obavezni prekršajni nalog.


Stranica