Cigarete skrivene u duplim stranicama

Slika PU_BP/Img_4240-cigarete u duplim str..jpg

Foto: 
PU brodsko-posavska 
Dana 10. listopada oko 20.30 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski službenici su u suradnji sa službenicima mobilne ekipe carine izrazili sumnju da se na priključnom vozilu VW „Transportera“ BiH nacionalnih oznaka i broja nalaze duple oplate, odnosno duple stranice.
Dana 11. listopada temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga ovog skupa vozila, te je tom prilikom u duplim stranicama sa strane i u krovu pronađeno skriveno ukupno    2 626 kutija cigareta sa nadzornim markicama Ministarstva financija Bosne i Hercegovine, vrijednosti oko 21 tisuću kuna.
Protiv 27-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.

U vremenskom razdoblju od 9. do 13. listopada policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Šamac u šest slučajeva u osobnim automobilima kod dvoje državljana Republike Hrvatske i četiri strana državljana (Italije, Švicarske, Srbije i Bosne i Hercegovine), pronašli skriveno i neprijavljeno ukupno 426 kutija raznih vrsta cigareta, devet litara alkoholnog pića i 11 kilograma svježeg mesa.
Protiv šest osoba su podnesene kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora.


Stranica