Požari

Slika PU_BP/2-požar u Čovcu.jpg

Preksinoć i jučer je došlo do požara na obiteljskoj kući u mjestu Čovac u kojemu je jedna osoba teško ozlijeđena i u blizini mjesta Gornji Slatinik u kojemu su izgorjele razne voćke.


Foto:
PU brodsko-posavska 
Dana 22. rujna u prijepodnevnim satima obavljen je očevid uz nazočnost inspektora zaštite od požara, kojom prilikom je utvrđeno, da je u mjestu Čovac došlo od požara na obiteljskoj kući, vlasništvo 64-godišnjaka, koji je nestručnim rukovanjem lakozapaljivim tekućinama u unutrašnjosti kuće izazvao zapaljenje. Potom je vatra zahvatila odjevne predmete uslijed čega je vlasnik kuće zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, koji je nakon ukazane liječničke pomoći zbog težine ozljeda prevezen u Traumatološku bolnicu u Zagreb.
U požaru je oštećen i dio nadstrešnice kod ulaznih vata kuće i unutrašnjost jedne prostorije u kući. U vezi požara slijedi dostavljanje izvješća nadležnom Državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški.

Dana 22. rujna oko 13 sati u blizini mjesta Gornji Slatinik nepoznati počinitelj je uporabom otvorenog plamena palio strnište, kojom prilikom se vatra proširila na susjedne poljoprivredne površine. U tom požaru je izgorjelo oko 49 stabala šljive i jabuke vlasništvo 74-godišnjaka, te 200 stabala šljive, 100 stabala jabuke i 500 čokota vinove loze, vlasništvo 56-godišnjakinje.
Također je izgorjelo i oko 15 hektara poljoprivredne površine strništa i niskog raslinja za sada nepoznatog vlasnika. Požar su ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe te nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevid je obavljen uz nazočnost inspektora zaštite od požara, a šteta je procijenjena na iznos od oko 100 tisuća kuna.
Nastavlja se daljnji rad policije na pronalasku nepoznatog počinitelja i podnošenje odgovarajućih pismena.
 


Stranica