Pronađeno meso i sir

Slika PU_BP/IMG_0550--G.P. Slav.Šamac.jpg

Sinoć između 21 i 22 sata na graničnom prijelazu Slavonski Šamac policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u dva slučaja pronašli suhomesnate proizvode i sir u prtljažnicima osobnih automobila.


Foto: 
PU brodsko-posavska 
Dana 20. kolovoza u vremenu od 21.30 do 21.45 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u dva slučaja u prtljažnicima osobnih automobila marke Mitsubishi i VW Golf (njemačkih i slovenskih nacionalnih oznaka) kod 61-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske i 45-godišnjeg državljanina Slovenije, pronašli neprijavljeno ukupno 14,5 kilograma suhog mesa i šest kilograma sira. Službenici carine su poduzeli mjere iz nadležnosti svoga rada, te naplatili mandatnu kaznu, odnosno pokrenuli prekršajni carinski postupak.
U dogovoru sa Općinskim državnim odvjetništvom protiv predmetnih slijedi provođenje kaznenog postupka dana 21. kolovoza uz podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.


Stranica