Požari na otvorenim prostorima

Slika PU_BP/IMG_0029-Štivica-el.stup.jpg

Tijekom prethodna dva dana došlo je do požara u mjestu Štivica koji je zahvatio drveni stup niskonaponske mreže, te su policijski službenici dovršili kriminalističku obradu nad 31-godišnjakom.


Foto: 
PU brodsko-posavska 
Dana 18./19. kolovoza u vremenu od 12 do 8 sati u blizini mjesta Štivica nepoznati počinitelj je uporabom otvorenog plamena zapalio strnište, te je vatra zahvatila drveni stup niskonaponske mreže u blizini trafostanice. U ovom požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Veći dio navedenog drvenog stupa niskonaponske mreže je izgorio, no međutim nije bilo prekida opskrbe električnom energijom. Odgovorna osoba tvrtke je upućena na dostavu odštetnog zahtjeva.
Slijedi daljnji rad na pronalasku počinitelja, te podnošenje odgovarajućih pismena.

 
Dana 19. kolovoza provedena je kriminalistička obrada nad 31-godišnjakom kojom prilikom je utvrđeno da je isti 03/04. kolovoza u vremenu od 13 do 8 sati kod mjesta Surevica,  zapalio suhu travu i raslinje, te se požar proširio na šumu (vlasništvo tvrtke iz Zagreba), kojom prilikom je djelomično nagorjelo oko 250 stabala hrasta, kao i samonikli pomladak hrasta, na površini od oko 200 x 50 metara. Požar su ugasili djelatnici tvrtke, te tom prilikom nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta bez stručne procjene iznosi oko 350 tisuća kuna.
U dogovoru sa Općinskim državnim odvjetništvom protiv 31-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.


Stranica