Tri osobe ozlijeđene prilikom slijetanja traktora

Slika PU_BP/Img_6579-slijetanje traktora-Vrbovljani.jpg
Foto: PU brodsko-posavska
Dana 19. kolovoza oko 15.20 sati u mjestu Vrbovljani dogodila se prometna nesreća na način da je 29-godišnjak upravljao poljoprivrednim traktorom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, te je prilikom vožnje unatrag došlo do slijetanja traktora sa ceste u putni kanal. U tom trenutku na traktoru su se kao putnici nalazili 21-godišnjak i 24-godišnjak koji su sjedili na zadnjim blatobranima, te 17-godišnjak i 19-godišnjak koji su stajali na polugama hidrauličnog pogona traktora.
U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 17-godišnjak, koji je zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, dok su lakše tjelesne ozljede zadobili 19-godišnjak i 21-godišnjak.
Izvršenim alko testiranjem nad 29-godišnjim vozačem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,60 g/kg, te je isti zadržan u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu Nova Gradiška zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće i optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica