Alkoholizirani vozači isključeni iz prometa

Slika PU_BP/Fotografija-0003-ZSPC.jpg

Policijski službenici su u dva slučaja u Slavonskom Brodu isključili vozače iz prometa obzirom da su upravljali mopedom i osobnim automobilom pod utjecajem alkohola.

Dana 19. kolovoza oko 2.20 sati u Slavonskom Brodu, Kumičićeva ulica, policijski službenici su prilikom redovitog nadzora nad prometom, utvrdili da 20-godišnjak upravlja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola. Izvršenim alko testiranjem utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu u iznosu od 2,37 g/kg.
Obzirom da je postojala opasnost da će isti nastaviti sa činjenjem prekršaja doveden je i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.
Protiv 20-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dana 17. kolovoza oko 23.45 sati u Slavonskom Brodu, Osječka ulica, policijski službenici su prilikom redovitog nadzora nad prometom, utvrdili da 43-godišnjak upravlja osobnim automobilom marke „Opel Astra“ pod vidnim utjecajem alkohola, te kod sebe nije posjedovao nikakve dokumente. Izvršenim alko testiranjem utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu u iznosu od 2,54 g/kg. Predmetni je isključen iz prometa, te budući da je postojala bojazan da će nastaviti voziti u takvom stanju doveden je i zadržan u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama.
Predmetnom su uručeni obavezni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, dok će zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.
 
Pročitajte prethodnu vijest o sankcioniranju prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.


Stranica