Vozili pod utjecajem alkohola

Slika PU_BP/IMG_0776-promet-ZSPC.jpg

Policijski službenici su prilikom redovitog nadzora nad prometom tijekom vikenda, izvršenim alkotestiranjem utvrdili prisutnost alkohola kod trojice vozača, te iste sankcionirali.

Dana 14. kolovoza oko 19 sati u Slavonskom Brodu, Vukovarska ulica, policijski službenici su izvršili alkotest nad 53-godišnjakom koji je upravljao osobnim automobilom marke „Ford Fiesta“, te je tom prilikom utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 3,09 g/kg.

Dana 15. kolovoza oko 11.25 sati u mjestu Okučani, A. Starčevića, policijski službenici su prilikom redovitog nadzora nad prometom, te izvršenim alkotestiranjem utvrdili da 40-godišnjak upravlja poljoprivrednim traktorom pod utjecajem alkohola sa koncentracijom u iznosu od 3,05 g/kg alkohola u organizmu.

Dana 17. kolovoza oko 2.40 sati u mjestu Vrbova policijski službenici su izvršenim alkotestom nad 50-godišnjakom koji je upravljao biciklom utvrdili prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,19 g/kg u organizmu.           

Budući da je postojala opasnost da će sva tri vozača nastaviti sa činjenjm prekršaja, dovedeni su u službene prostorije i zadržani sukladno zakonskim odredbama, te protiv istih slijedi podnošenje optužnih prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica