Prometna nesreća s poginulom osobom

Slika PU_BP/Prometna nesreća s pog..jpg

Dana 7. kolovoza oko 19.25 sati na autocesti Zagreb - Lipovac kod mjesta Nova Kapela dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su četiri osobe ozlijeđene.

Dana 07. kolovoza oko 19.25 sati na autocesti Zagreb – Lipovac kod mjesta Nova Kapela dogodila se prometna nesreća na način da je 23-godišnja državljanka Bugarske upravljala osobnim automobilom marke „Audi A6“ bugarskih nacionalnih oznaka, krećući se lijevom sjevernom pretjecajnom kolničkom trakom, te je uslijed ne držanja strane kretanja zahvatila kotačima travnatu površinu, vrativši se na kolnik i u zanošenju ponovno prešla na travnatu površinu probivši vozilom zaštitnu odbojnu ogradu. U odbačene dijelove zaštitne ograde na desnu južnu kolničku traku udario je osobni automobil zagrebačkih reg. oznaka, marke „Ford Escort“ kojim je upravljao 25-godišnji državljanin RH. Potom je vozilo bugarskih nacionalnih oznaka prešlo na desnu prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi, a kako se na navedenoj kolničkoj traci u tom trenutku nalazio osobni automobil marke „VW Passat“ austrijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji državljanin BiH isti je u kočenju i izbjegavanju prednjim dijelom udario u dio otkinute zaštitne odbojne ograde i desni bočni dio vozila marke „Audi“. Nakon udara vozilo „Passat“ je sletjelo u odvodni kanal s desne južne strane autoceste udarivši pritom u smjerokazni stupić i kosinu odvodnog kanala.
U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 2-godišnjak (državljanin Bugarske), dok su teške tjelesne ozljede zadobili 26-godišnji vozač „Passata“ i 29-godišnja putnica iz navedenog „Passata“. Lake tjelesne ozljede zadobili su 23-godišnjakinja i 31-godišnjak (državljani Bugarske).
Očevid je obavio istražni sudac Županijskog suda uz asistenciju očevidne ekipe, tijekom kojeg se promet odvijao slobodnim desnim prometnim kolničkim trakama. Slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.
 


Stranica