Nakon tučnjave otišao po automatsku pušku

Slika PU_BP/IMG_0730-oruž.PP SB.jpg

Dana 24. srpnja oko 22 sati u mjestu Sapci došlo je do narušavanja javnog reda i mira između 25-godišnjaka i 36-godišnjaka koji su nakon verbalnog došli u tjelesni sukob.

Dana 24. srpnja oko 22 sati u mjestu Sapci, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na način da su 25-godišnjak i 36-godišnjak u alkoholiziranom stanju nakon verbalnog sukoba došli u tjelesni sukob izmijenivši više udaraca rukama po glavi i tijelu, nakon čega je 25-godišnjak otišao kući po automatsku pušku vrativši se na mjesto događaja, gdje su ga policijski službenici zatekli. Predmetni je automatsku pušku ostavio uz cestu, gdje je i pronađena sa pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo 26 komada streljiva i jedno u cijevi. Pored navedene puške kalibra 7,62 x 39 mm pronađeno je i 20 komada pripadajućeg streljiva. Dvadesetpetogodišnjak je uhićen, te je nad istim provedena kriminalistička obrada. Također je temeljem sudskog naloga izvršena pretraga doma i drugih prostorija koje isti koristi, kojom prilikom je pronađeno 367 komada streljiva kalibra 7,61 x 39 mm, 43 komada streljiva kalibra 9 x 19 mm, 12 komada streljiva kalibra 7,65 mm i 5 spremnika za streljivo kalibra 7,62 mm.
U dogovoru sa Županijskim državnim odvjetništvom protiv 25-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari“. Također protiv obadvojice slijedi podnošenje optužnih prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Stranica