Požari

Tijekom jučerašnjeg i prekjučerašnjeg dana došlo je do požara kod mjesta Beravci na poljoprivrednoj površini i na vagonu teretnog vlaka na željezničkoj pruzi.

Dana 14. srpnja zaprimljena je dojava da je u mjestu Beravci došlo do požara na poljoprivrednoj površini. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, koji su utvrdili, da je do požara došlo dana 13. srpnja oko 18 sati na poljoprivrednoj površini koja se nalazi oko pet kilometara od mjesta Beravci (vlasništvo 45-godišnjeg J.K.), uslijed ispadanja čađi iz ispušnog sustava motora kombajna koji je u tom trenutku vršio kosidbu. Požar u kojemu je izgorjelo oko pola hektara žita na površini od oko 16 hektara, ugasili su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gundinci i Beravci. Nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Dana 14. srpnja u vremenu od 14 do 15 sati na željezničkoj pruzi između mjesta Okučani i Nova Gradiška na otvorenom teretnom vagonu teretnog vlaka koji je prometovao na relaciji Zagreb – Beograd, došlo je do požara. Obavljenim očevidom u nazočnosti inspektora zaštite od požara utvrđeno je da je po požara došlo uslijed tehničke neispravnosti kočionog sustava vagona, kojom prilikom je došlo do iskrenja i zapaljenja drvene podnice vagona i dijela tereta (drvena građa). Požar u kojemu nije bilo ozlijeđenih osoba, ugasili su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška. Slijedi izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški.
 


Stranica