Statistika prošlog tjedna - PU

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 1. do 8. kolovoza, evidentirano je ukupno 58 kaznenih djela od kojih su najbrojnija protiv imovine (43), sedam kaznenih djela protiv života i tijela, pet kaznenih djela protiv  

Foto: PU brodsko-posavska

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  1. do 8. kolovoza,  evidentirano je ukupno 58 kaznenih djela od kojih su najbrojnija protiv imovine (43), sedam kaznenih djela protiv života i tijela, pet kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, dva kaznena djela sigurnosti platnog prometa i poslovanja i jedno kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom.

Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu se dogodilo ukupno 27 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulim osobama, 11 s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, 16 osoba je lakše ozlijeđeno, dok su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

U prošlom tjednu je evidentirano ukupno 24 prekršaja, od čega 11 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 13 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također se bilježi pet slučajeva kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona.

Unazad tjedan dana dogodila su se dva požara na građevinama u kojima je jedna osoba smrtno stradala.

Na graničnim prijelazima na području policijske uprave državnu granicu je od 01. do 07. kolovoza prešlo ukupno 342 793 putnika i 115 956 vozila.



Stranica