Tjedno izvješće - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 25. srpnja do 01. kolovoza, evidentirano je ukupno 63 kaznena djela od kojih su najbrojnija protiv imovine (41), 11 kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina,  

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  25. srpnja do 01. kolovoza, evidentirano je ukupno 63 kaznena djela od kojih su najbrojnija protiv imovine (41), 11 kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, po tri kaznena djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom i protiv pravosuđa, po dva kaznena djela protiv života i tijela i protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, te jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava.

Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu se dogodilo ukupno 21 prometna nesreća, od kojih jedna s poginulim osobama, šest s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, 13 osoba je lakše ozlijeđeno, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

U prošlom tjednu je evidentirano ukupno 14 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te sedam prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Od ostalih događaja, unazad tjedan dana bilježe se ukupno dva požara s manjom štetom i bez štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Također su evidentirana tri slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima na području policijske uprave, državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 344 535 putnika i 121 268 vozila.



Stranica