Prošlotjedni sažetak - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 11. do 18. srpnja, evidentirano je ukupno 70 kaznenih djela od kojih su najbrojnija imovinska (44) kaznena djela, osam kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  11. do 18. srpnja,  evidentirano je ukupno 70 kaznenih djela od kojih su najbrojnija imovinska (44) kaznena djela, osam kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, pet kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, tri kaznena djela protiv života i tijela, tri kaznena djela protiv pravosuđa, tri kaznena djela iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga, te po jedno kazneno djelo protiv javnog reda, protiv braka, obitelji i mladeži, protiv vjerodostojnosti isprava i protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa.    

Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu se dogodilo ukupno 24 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulim osobama, osam s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, devet osoba je lakše ozlijeđeno, dok su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

U prošlom tjednu je evidentirano ukupno 29 prekršaja od čega 19 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 10 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Od ostalih događaja, unazad tjedan dana bilježi se ukupno 19 požara od kojih šest na građevinama, poljoprivrednim površinama i prijevoznom sredstvu s materijalnom štetom i 13 bez štete. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Također je evidentirano pet slučajeva pronalaska oružja.  

Na graničnim prijelazima na području policijske uprave, državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 296 735 putnika i 105 851 vozilo.



Stranica