Informacija o događajima - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 27. lipnja do 04. srpnja, evidentirano je ukupno 63 kaznena djela od kojih su najbrojnija imovinska (45) kaznena djela, šest kaznenih djela protiv slobode i prava  

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  27. lipnja do 04. srpnja,  evidentirano je ukupno 63 kaznena djela od kojih su najbrojnija imovinska (45) kaznena djela, šest kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, tri kaznena djela protiv života i tijela, dva kaznena djela protiv pravosuđa, dva kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, po jedno kazneno djelo protiv javnog reda, protiv braka, obitelji i mladeži, protiv službene dužnosti, protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa, te jedno kazneno djelo iz kriminaliteta zlouporaba opojnih droga.   

Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu se dogodilo ukupno 28 prometnih nesreća, od kojih 17 s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama 19 osoba je lakše ozlijeđeno, dok  su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.  

U prošlom tjednu je evidentirano 18 prekršaja od čega šest iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te šest prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također su zabilježena tri slučaja kršenja odredbi članka 95 Obiteljskog zakona.

Od ostalih događaja, unazad tjedan dana bilježi se šest požara na poljoprivrednim površinama, na građevina s materijalnom štetom, odnosno bez štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na graničnim prijelazima na području policijske uprave, državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 278 718 putnika i 97 558 vozila.



Stranica