Prometna nesreća, prekršaji, kazneno djelo

U utorak oko 21.40 sati u Novoj Gradišci, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta, 26-godišnjak je tjelesno napao 35-godišnjeg vlasnika, izudaravši ga šakama. Vlasniku ugostiteljskog objekta je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradišci 

U utorak oko 21.40 sati u Novoj Gradišci, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta, 26-godišnjak je tjelesno napao 35-godišnjeg vlasnika, izudaravši ga šakama. Vlasniku ugostiteljskog objekta je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradišci, a ozljede su okvalificirane kao lakše. Kod 26-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,79 promila, te je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja. Policija protiv 26-godišnjaka podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U srijedu oko 23.40 sati u Kovačevcu se dogodila prometna nesreća na način da je 35-godišnji vozač osobnog automobila Mercedes, zbog ne držanja potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio mopeda kojim je upravljao 26-godišnjak, dok se s njim na mopedu nalazio 48-godišnjak. Pritom je 48-godišnji putnik sa mopeda nabačen na vjetrobransko staklo osobnog automobila, a 26-godišnjak je zajedno sa mopedom sletio u odvodni kanal. U ovoj prometnoj nesreći 26-godišnjak je lakše ozlijeđen, a nakon ukazane liječničke pomoći zadržan je na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Protiv 26-godišnjaka i 48-godišnjaka slijede prekršajni nalozi (vozaču mopeda zbog isteka prometne dozvole i obadvojici zbog nekorištenja zaštitne kacige), te protiv 35-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nakon prometne nesreće 35-godišnjak je izašao iz vozila i metalnom cijevi izudarao 26-godišnjaka. Daljnji napad spriječio je 25-godišnji suvozač iz osobnog vozila. Ozlijeđenom 26-godišnjaku je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede okvalificirane kao tjelesne. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 35-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju.  



Stranica