Sažetak događaja

Od utorka na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano ukupno 17 kaznenih djela od kojih je najviše kaznenih djela (11) imovinskog karaktera (od toga osam krađa, te po jedna teška krađa, uništenje i  

Od utorka na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano ukupno 17 kaznenih djela od kojih je najviše kaznenih djela (11) imovinskog karaktera (od toga osam krađa, te po jedna teška krađa, uništenje i oštećenje tuđe stvari i drska krađa), dva kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava), te po jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja), protiv života i tijela (teška tjelesna ozljeda) i protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude).   

Na prometnicama policijske uprave unazad tri dana se dogodilo ukupno osam prometnih nesreća od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i četiri s  materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je lakše ozlijeđeno, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

Policija je od utorka intervenirala u 10 slučajeva i to osam put zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva put zbog nasilja u obitelji, tj. povrede odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv prekršitelja su podneseni optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu.

Od ostalih događaja na području policijske uprave unazad tri dana su zabilježena dva požara od kojih jedan s materijalnom štetom i jedan bez štete (nije bilo ozlijeđenih osoba), nesreća na radu i utapljanje jedne osobe u rijeci Savi.



Stranica