Tjedno izvješće o događajima na području PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 13. do 20. lipnja, evidentirano je ukupno 75 kaznenih djela od kojih su najbrojnija imovinska (42) kaznena djela, 10 kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa  

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  13. do 20. lipnja,  evidentirano je ukupno 75 kaznenih djela od kojih su najbrojnija imovinska (42) kaznena djela, 10 kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, 10 kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, sedam kaznenih djela protiv pravosuđa, dva kaznena djela protiv službene dužnosti, dva kaznena djela protiv braka, obitelji i mladeži, te po jedno kazneno djelo protiv života i tijela i protiv javnog reda.  

Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu se dogodilo ukupno 30 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, osam s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, jedna osoba je teško ozlijeđena, dok je sedam osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

U prošlom tjednu je evidentirano sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te dva prekršaja iz Zakona o strancima.

Od ostalih događaja, unazad tjedan dana bilježe se tri požara bez štete, te dva slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstva, koja su policijski službenici protueksplozijske zaštite preuzeli na siguran način.

Na graničnim prijelazima na području policijske uprave, državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 273 393 putnika i 95 277 vozila.



Stranica