Policija educira učenike o ponašanju u prometu

Slika PU_BP/Edukacija djece1.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su u travnju ove godine započeli sa edukacijom djece petih razreda za sigurno upravljanje biciklom u prometu u Osnovnoj školi „Ivana Brlić Mažuranić“ u Slavonskom Brodu. Na početku

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su u travnju ove godine započeli sa edukacijom djece petih razreda za sigurno upravljanje biciklom u prometu u Osnovnoj školi „Ivana Brlić Mažuranić“ u Slavonskom Brodu. Na početku je predstavljen akcijski plan i obavljen razgovor sa ravnateljem škole Vladimirom Blekić, koji je vrlo rado prihvatio da se isti realizira u njihovoj školi. Potom je dobivena suglasnost učiteljice Dragice Rajković i roditelja učenika koji su se prijavili. U program su se prijavila 42 učenika, dok  je 25 učenika uspješno usvojilo program edukacije.

Edukacija je započela sa teoretskim dijelom obuke u učionici i na prometnom poligonu uz demonstraciju i simuliranje raznih prometnih situacija u kojima se vozači bicikla mogu naći vozeći bicikl. Poslije provedenog teoretskog dijela učenici su imali pismenu provjeru znanja te su praktičnom dijelu obuke pristupili oni učenici koji su prošli navedeno testiranje. Edukacija je završila danas, te su učenicima uručena Uvjerenja o uspješnom usvajanju teoretskog i praktičnog dijela edukacije.

Cilj provođenja projekta je smanjiti broj prometnih nesreća u kojima su sudionici djeca, učenici osnovnih škola i podići razinu sigurnosti sudjelovanja u prometu učenika petih razreda, animirati djecu da se upoznaju sa pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu te osvijestiti potrebu stalne odgovornosti djece kao sudionika u prometu.



Stranica