Sažetak tjednih događaja - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 16. do 23. svibnja, evidentirano je ukupno 68 kaznenih djela od kojih su najbrojnija imovinska (54) kaznena djela, tri kaznena djela iz kriminaliteta droga, tri  

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  16. do 23. svibnja,  evidentirano je ukupno 68 kaznenih djela od kojih su najbrojnija imovinska (54) kaznena djela, tri kaznena djela iz kriminaliteta droga, tri kaznena djela protiv pravosuđa, dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, dva kaznena djela protiv braka, obitelji i mladeži, te po jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv zdravlja ljudi, protiv pravosuđa i protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja.  Protiv osumnjičenika kaznenih djela podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, te policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatih počinitelja kaznenih djela. Oštećene osobe upoznate su s pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon za ona kaznena djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona.  

U oblasti prometa, na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave u prošlom tjednu, dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama  osam osoba je lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

U prošlom tjednu zabilježena je ukupno 21 intervencija policijskih službenika, od čega 17 zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te četiri zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja podneseni su odgovarajući optužni prijedlozi. U jednom slučaju policija je zatekla dvije osobe mlađe od 16 godina iza 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Roditelji su pozvani da dođu po svoju djecu i upozoreni na kršenje odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona.

Od ostalih događaja, unazad tjedan dana evidentiran je jedan požar bez štete u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba. Također je zabilježen slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstva, koja su policijski službenici protueksplozijske zaštite preuzeli na siguran način.

Na graničnim prijelazima na području policijske uprave, državnu granicu je u vremenu od 16. do 22. svibnja prešlo ukupno 254 943 putnika i 85 126 vozila.



Stranica