Policija poremetila planove krijumčarima

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su osumnjičeni sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja u automobile primili strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: ilustracija

U nastavku pojačanih nadzora državne granice i aktivnosti sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, unazad dva dana, uhitili su sedam krijumčara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona.

Dana 2. srpnja, u jutarnjim satima, u blizini Slavonskog Broda, kontrolirali su kombi vozilo bugarskih nacionalnih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo više stranih državljana, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Vozilom je upravljao 22-godišnji rumunjski državljanin, dok se sa istim u vozilu nalazio 46-godišnjak i 55-godišnjak (obojica rumunjski državljani).

Dana 3. srpnja, oko podne, na autocesti A3, policijski službenici kontrolirali su osobni automobil britanskih nacionalnih registracijskih oznaka i broja, kojim je upravljao 35-godišnji rumunjski državljanin. U unutrašnjosti automobila je uočeno više stranih državljana za koje je utvrđeno da su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 22-godišnjak, 46-godišnjak, 55-godišnjak i 35-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja u automobile primili strane državljane, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, u namjeri da ih prevezu do dogovorenog odredišta. Osumnjičeni su uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima. 

Nadalje, dana 3. srpnja, u poslijepodnevnim satima, zapadno od Slavonskog Broda, kontrolirano je vozilo švicarskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji švicarski državljanin, dok se sa istim u vozilu nalazio 21-godišnji turski državljanin. Dana 4. srpnja, u noćnim satima, kontroliran je osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 22-godišnja hrvatska državljanka. Troje navedenih su uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona te se nastavlja daljnji rad i kriminalističko istraživanje nad istima, a nakon kojega će policijski službenici podnijeti odgovarajuća pismena nadležnom tijelu. 

Prethodno objavljene vijesti:

Uhićen u namjeri da prokrijumčari strane državljane

Dvojica osumnjičena za krijumčarenje osoba

Krijumčari se namjeravali nepripadno okoristiti, no policija ih uhitila

Policija zaustavila krijumčare

Uhićeno više krijumčara, dvojica dojavljivala o lokacijama policije, ali policijsku ophodnju nisu uspjeli zaobići

Prevozili strance koji su nezakonito ušli u RH



Stranica