Krijumčari se namjeravali nepripadno okoristiti, no policija ih uhitila

Prema stranim državljanima se provodi postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima

Foto: ilustracija

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su dana 25. lipnja, u jutarnjim satima, na području Općine Oriovac, kontrolirali kombi vozilo poljskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 70-godišnji poljski državljanin. 

U tovarnom prostoru je uočeno više stranih državljana te je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma 70-godišnjak uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je osumnjičeni po prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama u namjeri da se imovinski nepripadno okoristi, u vozilo primio strane državljane, za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, u namjeri prijevoza navedenih u unutrašnjost zemlje. Policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Istoga dana u noćnim satima, u blizini autoceste, na okučanskom području, kontroliran je osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 56-godišnji rumunjski državljanin. U vozilu je uočeno više stranih državljana za koje se sumnja da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad svim osobama te 56-godišnjakom koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona, a nakon dovršetka istraživanja, policijski službenici će podnijeti odgovarajuće prijave nadležnom sudu.

Prema stranim državljanima se provodi postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima.

Prethodno objavljene vijesti:

Policija zaustavila krijumčare

Uhićeno više krijumčara, dvojica dojavljivala o lokacijama policije, ali policijsku ophodnju nisu uspjeli zaobići

Prevozili strance koji su nezakonito ušli u RH



Stranica