Krijumčari pokušali neometano proći policijsku kontrolu, no nisu uspjeli

Sumnja se da su dvojica osumnjičeni u automobile primili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, s ciljem da ih prevezu u druge zemlje Europske unije, za što bi dobili novčanu naknadu

Foto: ilustracija

U nastavku sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su proveli kriminalističko istraživanje kojim su potvrdili sumnju da su tri osobe počinile kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog  sporazuma.

Sumnja se da su dvojica osumnjičenih, 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 34-godišnji državljanin Republike Hrvatske, zajedno s još jednom zasad nedostupnom osobom, u nedjelju, 18. veljače u poslijepodnevnim satima u automobile primili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, s ciljem da ih prevezu u druge zemlje EU, za što bi dobili novčanu naknadu.
Osobe iz vozila su pustili kako bi izbjegli kontrolu policijskih službenika, s planom da ih nakon kontrole ponovo prime u automobil.

Policijski službenici su 27-godišnjaka i 34-godišnjaka uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske te nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska treće osobe.

Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Brodsko-posavski policajci ponovno spriječili krijumčarenje,

Spriječeno još jedno krijumčarenje osoba na području PU brodsko-posavske,

Policijski službenici spriječili krijumčarenje,

Spriječeno krijumčarenje na novogradiškom području,

Policija „stala na put“ krijumčarima.

Stranica