Brodsko-posavski policajci ponovno spriječili krijumčarenje

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 23- godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama namjeravao strane državljane prevesti do dogovorenog odredišta

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su 16. veljače u poslijepodnevnim satima, kontrolirali su kombi vozilo talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji portugalski državljanin, a u kojem se nalazilo više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 23- godišnjak iz koristoljublja, sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama namjeravao strane državljane (koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku) prevesti do dogovorenog odredišta.

Policijski službenici su 23-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Prethodnu vijest u vezi sprječavanja krijumčarenja osoba pogledajte ovdje.



Stranica