Policijska uprava brodsko-posavska ugostila učenike iz Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića

Učenici su upoznati sa kaznenim djelima koje čine maloljetnici, ali i u kojima su najčešće žrtve kažnjivih ponašanja, te također i s kampanjom WEB heroj, koja za cilj ima osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualnom svijetu

Foto: PU brodsko-posavska

U četvrtak, 15. veljače u posjet Policijskoj upravi brodsko-posavskoj došli su učenici trećih razreda Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti iz Slavonskog Broda, zajedno sa profesoricom Blankom Filošević. Posjet je bio u sklopu terenske nastave iz sociologije i obrade teme Devijantnost i zločin.  

Tijekom posjeta učenici su se upoznali sa radom policijske uprave, te im je policijska službenica Ureda načelnika Irena Held prezentirala koja su to kažnjiva ponašanja s kojima se policijski službenici najčešće susreću, koje poslove obavlja policija, te koja je uloga policije kod devijantnog ponašanja, kao i razlici devijantnosti i kažnjivih ponašanja.

Također, upoznati su i sa kaznenim djelima koje čine maloljetnici, ali i u kojima su najčešće žrtve kažnjivih ponašanja. Nadalje, kroz službene prostorije Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje provela ih je policijska službenica koja ih je upoznala sa radom policijske postaje kao i sa pokazateljima o stanju sigurnosti na postajnom području.

Ovom prilikom učenici su se upoznali i s kampanjom WEB heroj, a koja za cilj ima osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela. Učenicima su prezentirani najčešći primjeri računalnih prijevara, te im je skrenuta pozornost na važnost prepoznavanja internetskih prijevara kao i važnost osiguravanja računalne sigurnosti. Najvažnija je samozaštita, a nju postižemo educiranjem i informiranošću.

Pogledajte ranije objavljene vijesti od 12. veljače: Postani Web heroj - otkrij sve o vrstama prijevara, kako ih prepoznati te se uspješno zaštiti i unaprijediti svoju računalnu sigurnost i

od 16. veljače: „Web heroj“ pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje ure vreba“
 

Stranica