Spriječen još jedan slučaj krijumčarenja osoba

Utvrđeno je da su osumnjičeni iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama, namjeravali u kombi vozilo preuzeti strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku i prevesti ih do Zagreba

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, prilikom nadzora državne granice i sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku i zemlje Europske unije, dana 9. siječnja, kod Vrbja, zaustavili su kombi vozilo (rumunjskih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 44-godišnjak (rumunjski državljanin), dok se kao putnik u vozilu nalazio 33-godišnjak (također rumunjski državljanin). U blizini je zatečeno nekoliko stranih državljana bez osobnih dokumenata.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su strani državljani istoga dana u jutarnjim satima preko rijeke Save nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje je utvrđeno da su 44-godišnjak i 33-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama, namjeravali u kombi vozilo preuzeti strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku i prevesti ih do Zagreba. 

Protiv osumnjičenih podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Osobe koje su nezakonito ušle u RH namjeravao prevesti do Italije,

Policija poremetila planove dvojici krijumčara,

Još jedan krijumčar uhvaćen na djelu,

Uhvaćena četvorica koja su pokušala prokrijumčariti osobe,

Policijski službenici ponovno spašavali strane državljane iz rijeke Save,

VIDEO: Policijski službenici spašavali strane državljane iz rijeke Save,

Stranica