U prtljazi skrivao krivotvorenu osobnu iskaznicu RH

Slika /PU_BP/Granica2021/Gran.prijelaz.jpg

Daljnjim radom i provjerama policijskih službenika potvrđeno je da se radi o krivotvorenoj osobnoj iskaznici, koju je osumnjičeni nabavio u Saveznoj Republici Njemačkoj od nepoznate osobe za nekoliko stotina eura

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 22. lipnja, oko 10.30 sati, policijski i carinski službenici su kontrolirali autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), vozača, putnike i prtljagu.

Prilikom pregleda prtljage kod 45-godišnjeg putnika (državljanin Bosne i Hercegovine), pronađena je osobna iskaznica Republike Hrvatske te je izražena sumnja da je krivotvorena. Daljnjim radom i provjerama policijskih službenika potvrđeno je da se radi o krivotvorenoj osobnoj iskaznici, koju je osumnjičeni nabavio u Saveznoj Republici Njemačkoj od nepoznate osobe za nekoliko stotina eura. Takvom krivotvorenom osobnom iskaznicom se namjeravao koristiti kao originalnom prilikom zapošljavanja na području Njemačke, odnosno radi lakšeg pribavljanja radne dozvole.

Policijski službenici protiv 45-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Pogledajte prethodno otkrivene slučajeve krivotvorenih dokumenata:

Na graničnom prijelazu pronađene tri krivotvorene putovnice,

Prilikom granične kontrole otkriveni krivotvoreni granični numeratori.

Stranica