Briga i pažnja policijskih službenika iznimno pridonosi sigurnosti učenika

  • Slika /PU_BP/Vrpoljeskola.2021/OS.Vrp.1.JPG
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici i ravnatelj su razgovarali o problemu parkiranja vozila unutar školskog dvorišta, kao i postavljanju prometne signalizacije pješačkog prijelaza kod škole, a što će u narednom vremenu riješiti uz potporu i suradnju sa Općinom Vrpolje i Županijskom upravom za ceste Slavonski Brod. 

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje u službi su svojih građana, a poglavito onih najmlađih i učenika. Početak školske godine obilježen je pojačanim aktivnostima i postupanjima policijskih službenika u sklopu aktivnosti u području prometa, a sa kojima policijski službenici nastavljaju i dalje u suradnji sa lokalnom zajednicom i prosvjetnim djelatnicima.

Jedna od važnijih zadaća policijskih službenika je sigurnost učenika prilikom dolaska i odlaska iz škole, te u zonama škola. Policajci također sudjeluju u aktivnostima educiranja učenika iz područja prometne kulture, te provode i ostale aktivnosti usmjerene na sigurnost djece, uz sudjelovanje na roditeljskim sastancima učenika prvih razreda i satovima razrednika.

Na današnjem sastanku sa ravnateljem Osnovne škole „Ivan Meštvorić“ u Vrpolju, policijski službenici su razgovarali o problemu parkiranja vozila unutar školskog dvorišta, kao i postavljanju prometne signalizacije pješačkog prijelaza kod škole, a što će u narednom vremenu riješiti uz potporu i suradnju sa Općinom Vrpolje i Županijskom upravom za ceste Slavonski Brod. 

Ovakva suradnja, uvezanost i podrška policije i lokalne zajednice na dobrobit je građana, roditelja, a posebice najmlađih i učenika. Česte su i međusobne riječi potpore i zahvale, a jedna od njih je od ravnatelja Osnovne škole „Ivan Meštrović“ Vrpolje, g. Miroslava Zmaića, koji je u ime učenika, roditelja i djelatnika škole uputio zahvalu Postaji granične policije Vrpolje.

Ravnatelj je između ostaloga istaknuo, da uspješna suradnja, briga i pažnja koju policijski službenici posvećuju učenicima, posebno tijekom prvih tjedana nastave iznimno pridonosi sigurnosti učenika, ali i stvara međusobno povjerenje učenika i policijskih službenika.
               

Stranica