Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

Slika /PU_BP/COVID-19/A-Ostanimo odgovorni.jpg

Vlasnik ugostiteljske djelatnosti prekršajno je prijavljen, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti

Noćas, 20. listopada u 00.35 sati, policijski službenici su evidentirali prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta, na području općine Davor, a koje je određeno Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti te Odlukama stožera civilne zaštite. 
Policija je, na terasi ugostiteljskog objekta, zatekla nekoliko osoba prilikom konzumiranja pića iz tog objekta, što je bilo protivno odlukama i odredbama Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti pa je vlasnik te ugostiteljske djelatnosti prekršajno prijavljen zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.
Prilikom postupanja policijskih službenika, 23-godišnji gost ugostiteljskog objekta, pod utjecajem alkohola od 1,35 promila, narušavao je javni red i mir psovkama te vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. 23-godišnjak je priveden u policiju te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Policijski službenici, o utvrđenim prekršajima, iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, dostavljaju obavijest nadležnom inspektoratu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, dok protiv 23-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica