Policijski službenici uhvatili počinitelje kaznenih djela i prekršaja

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_0756-lisice.jpg

Na novogradiškom području, uhvaćena su dvojica 21-godišnjaka i 44-godišnjak protiv kojih policijski službenici podnose odgovarajuće prijave.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, prilikom postupanja 15. i 16. srpnja uhvatili su trojicu počinitelja (dvojicu 21-godišnjaka i 44-godišnjaka) kaznenih djela i prekršaja u području prometa i javnog reda i mira.

Pokušao pobjeći policiji, no nije uspio

Naime, policijski službenici su 15. srpnja, nekoliko minuta prije ponoći, u Novoj Gradiški, u Ulici Ljudevita Gaja, uočili 21-godišnjaka za kojim su tragali zbog ranije počinjenih prekršaja i kaznenih djela. Osumnjičeni 21-godišnjak je pokušao pobjeći nakon što je uočio policajce, no nije uspio, te je uhićen i zadržan u policijskim prostorijama do otriježnjenja. Prethodno su ga pregledali liječnici iz bolnice u Novoj Gradiški, s obzirom na to da je u njegovu organizmu utvrđena visoka koncentracija alkohola od 2,68 promila, te utvrdili da je sposoban za zadržavanje i daljnji postupak u policiji.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da je 21-godišnjak, dana 14. lipnja, u 19.45 sati, u Novoj Gradiški, upravljajući neregistriranim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje i pod zabranom, prilikom skretanja u raskrižju Ulica Benkovićeve i Željezničke, izgubio nadzor nad upravljačem i sletio s kolnika, udarivši u stablo. Nakon toga se udaljio s mjesta događaja.

Također je utvrđeno da je 21-godišnjak, dana 27. lipnja, u 0,45 sati, u Novoj Gradiški, vikao i galamio na zaposlenika ugostiteljskog objekta, udaljivši se s mjesta događaja, a potom je polomio mlado posađeno stablo.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je, da je dana 15. srpnja, oko 23.30 sati, u Novoj Gradiški, na terasi ugostiteljskog objekta, alkoholizirani (1,96 promila) 44-godišnjak vikom i galamom narušavao javni red i mir, prevrnuvši stol sa čašama, a sa kojim je u društvu bio spomenuti 21-godišnjak.

Policijski službenici protiv 21-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne i kaznene prijave, te protiv 44-godišnjaka slijedi optužni prijedlog, a koji je također uhićen i zadržan u policiji na otriježnjenju. Prethodno su ga pregledali liječnici i utvrdili da je sposoban za zadržavanje u policiji. U nastavku postupanja, policijski službenici protiv 21-godišnje zaposlenice ugostiteljskog objekta podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, jer je usluživala alkoholna pića osobama koje su bile pod utjecajem alkohola.

Uhićen drugi 21-godišnjak zbog počinjenja prekršaja i kaznenih djela

Na novogradiškom području, jučer (16. srpnja), u 5,20 sati, policijski službenici su intervenirali povodom dojave o narušavanju javnog reda i mira. Pritom su utvrdili, da je alkoholizirani 21-godišnjak (2,05 promila alkohola u organizmu), bez posebnog povoda narušavao javni red i mir na način da je vikao na 28-godišnjakinju (također pod utjecajem alkohola, s 3,52 promila), te ju i fizički napao. Policijski službenici su 21-godišnjaka uhitili, te je podvrgnut liječničkom pregledu, a kojom prilikom je konstatirano da je sposoban za daljnji postupak i zadržavanje u policiji. Također je utvrđeno da je 21-godišnjak, uporabom tjelesne snage oštetio osvrtno zrcalo taksi vozila, koje su spomenuto dvoje prethodno pozvali, a u službenim prostorijama policije oštetio je zidne pločice.
Policijski službenici protiv 21-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu (kazneni progon za kaznena djela protiv imovine) i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica