Čistio kuću, pronašao oružje te odmah pozvao policiju

Slika /PU_BP/Oružje2021/oružje.14.5.2021.2.jpg

Policijski službenici podsjećaju građane da je i dalje aktualna Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“

Foto: Ilustracija

Četrdesetogodišnjak sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, čistio je u petak gospodarske zgrade i obiteljsku kuću, kojom prilikom je pronašao oružje. Odlučio se na dragovoljnu predaju oružja i odmah pozvao policiju. Stručno osposobljeni policijski službenici su po dolasku na kućnu adresu od pozivatelja preuzeli strojnicu PPS – 43, jedno streljivo za PAT i 93 komada ne rasprskavajućeg streljiva.

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna

Policijski službenici podsjećaju građane da je i dalje aktualna Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“, te da odredbe Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pružaju vremenski neograničenu mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva bez sankcija.
Potrebno je nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozvati policiju na broj telefona 192, te će na dogovoreno mjesto po oružje doći stručno osposobljeni policijski službenici i preuzeti isto na siguran način.

Pogledajte informaciju: Građani priključite se Kampanji "Manje oružja - manje tragedija" i bez straha od sankcija predajte policiji oružje!

Stranica