Nadzori prometa

Slika /PU_BP/Promet2021/nadzor prom.3.jpg

Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu nadzirati promet, a sudionike u prometu pozivaju na oprez.

Foto: PU brodsko-posavska

Prošli tjedan, od 17. do 23. svibnja, na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je  teško ozlijeđena, dok su tri osobe lakše ozlijeđene.

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, policijski službenici i dalje u kontinuitetu nadziru promet. Prošli tjedan su utvrdili 330 prometnih prekršaja. Od toga je 155 prekršaja nepropisnih brzina, 47 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način. Također su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (7 istek važenja prometne dozvole, 6 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 2 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaza i dr.).

Najveća nepropisna brzina izvan naselja, na autocesti A3, utvrđena je 21. svibnja, oko 8 sati, kojom prilikom je 46-godišnjak upravljao osobnim automobilom, njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, krećući se nepropisnom brzinom od 191 km/h.
Najveća nepropisna brzina od 102 km/h kroz naselje (Slavonski Brod, Sjeverna vezna cesta), utvrđena je dana 19. svibnja, u 0,10 sati, kojom prilikom je osobnim automobilom upravljao 27-godišnjak.
Najveća koncentracija alkohola od 2,05 promila, očitana je u organizmu 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 21. svibnja u 20.15 sati, u Novoj Gradiški. Protiv svih prekršitelja podnijete su odgovarajuće prijave Općinskom sudu.  

Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu nadzirati promet, a sudionike u prometu pozivaju na oprez.

Stranica