Građani dragovoljno predali policiji ubojita sredstva

Slika /PU_BP/Oružje2019/plakat_1.png

Više detalja o akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na broj telefona 08008892

Tijekom protekla dva dana (9. i 10. veljače), na području Policijske uprave brodsko-posavske, zabilježena su tri slučaja dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava. Građani su prilikom čišćenja gospodarskih zgrada u Slavonskom Brodu, te Lužanima i Stružanima pronašli i predali policiji: tri ručne bombe, 20 komada streljiva raznog kalibra, jedno protuzrakoplovno streljivo cal 20mm te pet komada tromblonskih mina.
Na mjesta pronalaska ubojitih sredstava upućen je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način preuzeo sredstva radi daljnjeg uništenja.

Obzirom na česte slučajeve pronalaska i posjedovanja ubojitih sredstava, policija podsjeća građane na Akciju „Manje oružja – manje tragedija“. Građani mogu u okviru ove akcije dragovoljno predati policiji oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, te se tako riješiti zla i učiniti svoj dom sigurnijim. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji treba smo pozvati policiju na broj telefona 192, a više detalja o akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na broj telefona 08008892.

Foto: ilustracija


Stranica