Virtualni američki vojnik

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Internet.jpg

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela, te dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Jučer (10. veljače), policijskim službenicima je prijavljeno kazneno djelo računalne prijevare, kojim je oštećena 73-godišnjakinja. Policiji je prijavila da je putem društvene mreže stupila u kontakt s jednom osobom, koja se predstavila kao američki vojnik. Počinitelj je 73-godišnjakinju doveo u zabludu o mogućem zajedničkom suživotu te ju naveo da na račun u turskoj banci uplati nekoliko desetaka tisuća kuna, nakon čega je oštećena shvatila da je prevarena.
Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela, te dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža, te ne dijele svoje osobne podatke i ne uplaćuju novčane iznose nepoznatim osobama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.

Foto: ilustracija

Stranica