Brodsko-posavski policajci uspješni u otkrivanju počinitelja kaznenih djela

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/krim.jpg

Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda evidentirano je 7 kaznenih djela, od kojih je 1 kazneno djelo teške krađe, 4 kaznena djela krađe, 1 kazneno djelo krivotvorenja isprava, te 1 kazneno djelo prijetnje.

Osumnjičena za dva kaznena djela krađe
Za dva kaznena djela krađe, policijski službenici sumnjiče 19-godišnjakinju, koja je ubrzo nakon počinjenja drugog kaznenog djela krađe pronađena i uhićena. Naime, u prvom slučaju, dana 23. rujna, u vremenu od 14 do 15 sati, u Slavonskom Brodu, u Mesićevoj ulici, ispred trgovine je otuđila nezaključani bicikl (vlasništvo 28-godišnjakinje). U drugom slučaju, dana 26. rujna, u 19.10 sati, iz trgovine u centru Slavonskog Broda, otuđila je dvije torbice. Osumnjičena je uhvaćena nakon pravovremene dojave u 20.50 sati, te policijski službenici protiv nje podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a otuđeni predmeti su vraćeni vlasnicima.

Uhvaćen ubrzo nakon provale
Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Pritom je utvrđeno da je 21-godišnjak, dana 29. rujna, u 2.30 sati, provalio u trgovinu na području Općine Vrpolje, otuđivši iz unutrašnjosti više kutija raznih cigareta i nekoliko stotina kuna. Policijski službenici su otuđene cigarete i novac pronašli, oduzeli od počinitelja, te vratili vlasniku. Protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Stranica