Otkriveni i uhvaćeni počinitelji sedam kaznenih djela

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/krim.jpg

Osumnjičena je ukrala šest novčanika s novcem, a osumnjičeni je provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao novac

Operativni rad policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno je rezultirao uspješnim otkrivanjem i hvatanjem počinitelja imovinskih kaznenih djela, kojom prilikom je riješeno sedam kaznenih djela (šest kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe).
Naime, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakinjom na okolnosti počinjenja šest kaznenih djela krađe. Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe, a koji je uhvaćen u suradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Vinkovci.

U Slavonskom Brodu je utvrđeno, da je 41-godišnjakinja, od 31. svibnja do 4. lipnja, krala novčanike od građana i to u šest navrata na raznim mjestima na području Slavonskog Broda (Trg pobjede, gradska tržnica, Štampareva, Cesarčeva, naselje Slavonija). Na takav način vlasnici (četiri žene u dobi od 80, 71, 65, i 51, te tri muškarca u dobi od 86, 83 i 39), oštećeni su za nekoliko tisuća kuna.  Osumnjičena je novčanike sa osobnim dokumentima i drugim predmetima u dva slučaja ukrala iz platnenih torbi, u dva slučaja iz ruksaka koje su osobe imale na leđima, te u dva slučaja iz otvorenih torbica. Svoje otuđene novčanike su naknadno pronašli 86-godišnjak, 80-godišnjakinja i 39-godišnjak, iz kojih je otuđen novac, dok su se dokumenti i drugi predmetni nalazili u unutrašnjosti novčanika.

U Vrpolju je utvrđeno, da je 26-godišnjak, dana 15. svibnja, u 10.15 sati, na području općine Donji Andrijevci, provalio u obiteljsku kuću (vlasništvo 47-godišnjaka), te iz unutrašnjosti otuđio nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici protiv 41-godišnjakinje i 26-godišnjaka podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Pogledajte informaciju: Riješeno šest kaznenih djela, a otuđeni predmeti vraćeni vlasnicima

Stranica