Riješeno šest kaznenih djela, a otuđeni predmeti vraćeni vlasnicima

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/krim.jpg

Policijski službenici su počinitelje kaznenih djela kazneno prijavili

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno su uspješni u rješenju imovinskih kazneni djela. Naime, dovršili su kriminalističko istraživanje nad sedam osoba u dobi od 19, 21, 22, 25, 38 i mlađom muškom osobom, potvrdivši sumnju u počinjenje kaznenog djela teške krađe te pet kaznenih djela krađe.

U prvoj polovici ožujka 49-godišnjak je poticao 22-godišnjaka na počinjenje kaznenog djela teške krađe te prodaju otuđenog, što je ovaj i učinio. Na području Općine Sibinj, 22-godišnjak je provalio u podrumsku prostoriju obiteljske kuće. Pritom je otuđio dva drvena bureta, motornu kosilicu, konjsku ormu i plug, tačke te više komada raznog alata. Policijski službenici su dio otuđenih predmeta pronašli i vratili vlasniku, a za preostalim otuđenim predmetima tragaju.  

Dana 1. travnja, 21-godišnjak je u Slavonskom Brodu, ispred Doma zdravlja otuđio nezaključan bicikl. Otuđeni bicikl je oduzet od osumnjičenika i vraćen vlasniku.

Također je utvrđeno da je 38-godišnjakinja, dana 26./27. svibnja, u Novoj Kapeli, iz hodnika zgrade otuđila dječji bicikl, koji je policija oduzela od osumnjičene i vratila vlasnici.

Nadalje je utvrđeno, da je 25-godišnjak sa požeškog područja u dva navrata iz trgovačkih centara, u Slavonskom Brodu, otuđio više prodajnih artikala (kava, suhomesnati proizvodi i dr.), no u drugom slučaju su ga uočili zaposlenici trgovačkog centra te je dio otuđenih predmeta vraćen odgovornoj osobi oštećenog trgovačkog centra.

Također je utvrđeno, da su 19-godišnjak i mlađa muška osoba iz trgovine u Novoj Gradiški otuđili dva mobitela, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici protiv počinitelja kaznenih djela podnose odgovarajuće prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te su oštećeni upoznati sa mogućnošću pokretanja privatne tužbe.

Pogledajte slijedeće vijesti: Uhvaćen "na djelu", Otkriven kradljivac, Brodsko-posavski policajci nižu uspjehe u otkrivanju i hvatanju počinitelja kaznenih djela.

Stranica