Vozači, oprezno u prometu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija4.JPG

Policijski službenici u kontinuitetu pojačano nadziru promet

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 27. svibnja do 2. lipnja), dogodilo se 18 prometnih nesreća, u kojima je ozlijeđeno pet osoba, od kojih je jedna osoba teško ozlijeđena.  

Kažnjen za jurnjavu autocestom s 248 km/h, drugi jurio kroz naselje s 117 km/h, a rekorder uhvaćen sa 2,67 promila za volanom

Policijski službenici su pojačali svoje nadzorne aktivnosti, te su prošli tjedan sankcionirali 474 vozača za prometne prekršaje. Najveći broj prekršaja odnosi se na teže prometne prekršaje, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća i stradavanja osoba. Dakle, utvrđeno je 234 prekršaja nepropisnih brzina. Najvećom nepropisnom brzinom od 248 km/h, autocestom A3 (2. lipnja, u 10.36 sati), jurio je 38-godišnjak upravljajući BMW-om, dok je kroz Garčin (dana 29. svibnja, u 19.45 sati), nepropisnom brzinom od 117 km/h, jurio 23-godišnjak, upravljajući također BMW-om. Zaštitnim sigurnosnim pojasom tijekom vožnje, na prednjim i stražnjim sjedalima nisu bile vezane 72 odrasle osobe te u dva slučaja djeca nisu bila vezana na propisan način. Policijski službenici su uhvatili 16 vozača, koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola. Između ostalih, u organizmu 51-godišnjeg rekordera su (dana 27. svibnja, u 16,35 sati, u Slavonskom Brodu), očitali koncentraciju alkohola od 2,67 promila, kojega su odmah isključili iz prometa i zadržali na otriježnjenju. Nadalje, utvrđeno je 15 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Budite oprezni, savjesni i odgovorni u prometu!

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba, policijski službenici i dalje nastavljaju s aktivnostima pojačanog nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje (brzina, alkohol, pojas, mobitel) te apeliraju na sve sudionike u prometu da budu oprezni, savjesni i odgovorni.

 Pogledajte vijest: Vozači, dovoljan je jedan trenutak nepažnje da donesete tugu u nečiju kuću.

Stranica