Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu" 2014. u Sibinju

Slika PU_BP/Natj.u SibinjuGL.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 30. travnja, održano je Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ 2014., kojom prilikom je i ove godine domaćin bila Osnovna škola „Ivan Mažuranić“ u Sibinju. Uz brojne organizatore i partnere u provedbi ove preventivno edukativne aktivnosti, već tradicionalno sudjeluje i Policijska uprava brodsko-posavska.

Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela, provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te praktičnog dijela natjecanja, upravljanja biciklom prema točno utvrđenom sadržaju.

Nakon otvorenja natjecanja i riječi dobrodošlice, učenici Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ Sibinj, priredili su bogat kulturno umjetnički program, odnosno pjesme i predstave s tematikom sudjelovanja djece u prometu i njihove sigurnosti.

Ove godine, u natjecanju je iz deset osnovnih škola sa područja Brodsko-posavske županije sudjelovalo oko 50-tak učenika. Ekipe su kroz natjecanje vodili sudci i voditelji. Zadaća svake ekipe, učenika natjecatelja, bila je pokazati znanje i vještine u oblasti prometne kulture, putem on-line testiranja i provjere vještine upravljanja biciklom na vježbalištu.

Voditelji i predstavnici organizatoru su za najbolje: u kategoriji učenica, u kategoriji učenika, ekipno škole, nakon službene objave rezultata dodijelili zaslužene nagrade, diplome, pohvalnice i zahvalnice.

Najbolji u kategoriji učenica:

  1. mjesto: Maja Mlađan, OŠ  „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo
  2. mjesto: Iva Bošnjak, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo
  3. mjesto: Marija Vuksanović, OŠ „Josip Kozarac“ Slavonski Šamac

Najbolji u kategoriji učenika:

  1. mjesto: Kristijan Vračić, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo
  2. mjesto: Petar Pernar, OŠ „Ljudevit Gaj“ Lužani
  3. mjesto: Alen Matošić, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo

Najbolje ekipe:

  1. mjesto: OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo
  2. mjesto: OŠ „Ljudevit Gaj“ Lužani
  3. mjesto: OŠ „Ivan Filipović“ Velika Kopanica


Stranica