Zaštitite se od računalnih prijevara!

Slika PU_BP/Bankovne kartice, novčanik.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U Policijsku postaju Nova Gradiška, jučer (7. kolovoza), dvije oštećene osobe u dobi od 60 i 76, sa novogradiškog područja, prijavile su kaznena djela računalne prijevare. U prvom slučaju, neznanac je tijekom srpnja i kolovoza, iz podrumskih prostorija obiteljske kuće, ukrao bankovnu karticu, nakon čega je u dva navrata na bankomatima podigao novac, oštetivši 76-godišnjaka za više tisuća kuna.

U drugom slučaju oštećen je 60-godišnjak, kojemu je neznanac u drugoj polovici srpnja, sa njegovog tekućeg računa u više transakcija uplatio novac na račun kladionice, oštetivši ga  za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad po spomenutim prijavama, te dostavljaju posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, kao dopune kaznenim prijavama.

Policija poručuje:Zaštitite se od prijevara i budite sumnjičavi prema neznancima. Nikad ne držite bankovne kartice zajedno sa PIN brojem, niti otključanu obiteljsku kuću i dvorište.

U tajnosti držite svoju lozinku i password. U slučaju sumnjivih transakcija, žurno obavijestite mjerodavnu banku, te također policiju ukoliko imate kakvu sumnju ili postanete žrtvom kaznenog djela.



Pisane vijesti