Zaklada policijske solidarnosti darovala djeci knjige

Slika PU_BP/Zaklada.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Na prijedlog načelnika Policijske uprave brodsko-posavske, predstavnici Zaklade policijske solidarnosti, posjetili su bolnicu u Slavonskom Brodu i bolnicu u Novoj Gradiški te darivali Dječje odjele knjigama i slikovnicama. Predstavnike Zaklade: upravitelja Dubravka Novaka, tajnicu Helenu Biočić, člana Upravnog odbora Ivana Matića te predstavnike policijske uprave u bolnici u Slavonskom Brodu, u ime ravnatelja bolnice, dočekao je doktor Josip Samardžić i šefica Pedijatrije doktorica Neda Aberle sa suradnicima. Tom prilikom je darovano 90 raznih knjiga i slikovnica za djecu. U bolnici Nova Gradiška, predstavnike Zaklade je dočekao ravnatelj doktor Dražen Oršulić i šefica Pedijatrije doktorica Mandica Prgić sa suradnicima, kojima je uručeno 60 knjiga i slikovnica za djecu.

Upravitelj Zaklade Dubravko Novak, je ukratko opisao zadaće Zaklade, koja osim što vodi brigu o policijskim službenicima i pomaže radnim kolegama, sudjeluje i u ostalim projektima, diljem Lijepe Naše, kao što je i ovaj humanitarni projekt pod nazivom „Knjigama do osmijeha“, te obilaze sve policijske uprave i darivaju knjige onima koji skrbe o djeci, koji brinu o potrebama šire društvene zajednice, napomenuvši kako vjeruje da će knjige mališanima olakšati boravak u bolnici, uz želje za što brži oporavak.

Doktor Josip Samardžić, zahvalio se u ime ravnatelja bolnice u Slavonskom Brodu na darovanim knjigama, uz želje za nastavak ovakvog entuzijazma i daljnje suradnje policije i zdravstvenih djelatnika. Doktorica Neda Aberle je rekla, kako je sigurna da će djecu u težim trenutcima boravka u bolnici, knjige i slikovnice razveseliti, nadahnuti i oplemeniti, zahvalivši na daru. 

Ravnatelj bolnice u Novoj Gradiški Dražen Oršulić, je rekao kako inače, od ranije postoji dobra suradnja između policije i bolnice, zahvalivši ispred bolnice na ovom humanom cilju, darovanim knjigama, koje će svakako olakšati boravak djece u bolnici. Šefica Pedijatrije doktorica Mandica Prgić je predstavnicima Zaklade i policijske uprave zaželjela dobrodošlicu, uputila riječi zahvale na posjeti i darovanim knjigama i slikovnicama, te preporučila daljnju suradnju. Također je zahvalila policiji, koja ih čuva danju i noću, spomenuvši da policajci nisu oni koji su uvijek strogi i kažnjavaju, već između ostaloga čine druga dobra djela.

U konačnici, ono što je najsvjetlija točka ovog humanog čina, je svakako veseli dječji žamor, kada su primili darove u svoje ruke i njihov smiješak na licima, kada su otvorili darovane knjige i slikovnice.



Stranica