Zajedničkim radom policijskih službenika i djelatnika porezne uprave potvrđena sumnja u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/krim.jpg

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske su u suradnji sa djelatnicima Porezne uprave Ministarstva financija, dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakinjom

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji sa djelatnicima Porezne uprave Ministarstva financija, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine, te kaznenog djela povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Utvrđeno je da 56-godišnjakinja kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa područja Brodsko-posavske županije, tijekom 2017. godine, nije sukladno zakonskim propisima podmirivala porezne obveze i doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.
Tako je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za iznos oko 620.000,00 kuna, a za koji iznos je svome trgovačkom društvu pribavila protupravnu imovinsku korist.
Također je utvrđeno da je poslovne i trgovačke knjige, koje je bila obavezna voditi po zakonu, vodila tako da je otežana preglednost poslovanja i materijalne imovine društva.

Policijski službenici protiv 56-godišnjakinje podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
 

Stranica