Zadržani u policiji zbog narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija1.jpg

Policijski službenici su obojicu počinitelja prekršajno sankcionirali.

Foto: Ilustracija

U Slavonskom Brodu, dana 9. i 10. travnja, dvije osobe su narušavale javni red i mir.

Dana 9. travnja, iza 22 sata, na Šetalištu braće Radić, 21-godišnjak je narušavao javni red i mir vikom i galamom, te je psovkama uznemiravao prolaznike. Dana 10. travnja, u 15.45, sati, na Trgu hrvatskog proljeća, unutar putničkog vlaka na željezničkom kolodvoru, 35-godišnji stranac sa privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, pod vidnim utjecajem alkohola, vikao je i galamio, te mahao rukama, uznemiravajući ostale putnike.

Policijski službenici su obojicu uhitili i potom zadržali u policijskoj postaji na otriježnjenju. Alkotestom je kod 21-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 2,91 promila, dok je kod 35-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,05 promila.

Policijski službenici protiv obojice podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv 21-godišnjaka i prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, obzirom da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti drugi identifikacijski dokument.

Stranica