Vozači sankcionirani za teže prometne prekršaje

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija2.JPG

Najveća nepropisna brzina od 199 km/h, utvrđena je na autocesti A3, dok je najveća koncentracija alkohola od 2,21 promila, očitana u organizmu 39-godišnjaka.

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 14. do 20. veljače, dogodilo se 18 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća sa smrtnom posljedicom (jedna osoba smrtno stradala), 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (2 osobe teško ozlijeđene, 3 osobe lakše ozlijeđene), te 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su u nadzorima u prometu utvrdili 555 prometnih prekršaja, od kojih 257 prekršaja nepropisnih brzina, 88 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, 26 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja automobilom, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (9 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 7 prekršaja obaveza vozača prema pješacima, 6 prekršaja upravljanja motornim vozilom bez položenog ispita, 3 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaza i dr.).

Najveća nepropisna brzina od 199 km/h, utvrđena je izvan naselja, na autocesti A3, za koji prekršaj je dana 19. veljače, oko 9 sati sankcioniran 44-godišnji vozač, dok je za najveću nepropisnu brzinu od 111 km/h u naselju (Oriovac), dana 16. veljače, sankcioniran 19-godišnjak.  

Najveća koncentracija alkohola od 2,21 promila, očitana je u organizmu 39-godišnjaka, dana 17. veljače, u 20.40 sati, u Gundincima, dok je koncentracija alkohola od 1,79 promila očitana u organizmu 26-godišnjaka u Slavonskom Brodu, dana 20. veljače, u 23.35 sati. Protiv obadva vozača podnijeti su optužni prijedlozi nadležnom Općinskom sudu.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica