Vozač automobila kažnjen s 1130 eura i zabranom upravljanja od 10 mjeseci

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/apolicajac i vozilo2.jpg

Presudom je 21-godišnjak proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1130 eura, kazna zatvora od 60 dana, uvjet 6 mjeseci i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od deset (10) mjeseci

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su jučer, 8. listopada oko 8:10 sati, u Slavonskom Brodu u Vinogradskoj Ulici prilikom nadzora prometa na cestama uočili osobni automobil kojim je upravljao muškarac mlađe životne dobi.

Nadalje, vozač nije odmah zaustavio vozilo na zahtjev policijskih službenika, no ubrzo je zaustavljen. Policijski službenici su utvrdili da vozilom upravlja 21-godišnjak (s njim u vozilu se nalazila 20-godišnjakinja).

Također je utvrđeno da je navedenom vozaču zbog prethodno počinjenih prometnih prekršaja i negativnih bodova ukinuta i oduzeta vozačka dozvola.

Prilikom postupanja 21-godišnjak se neprimjereno ponašao i vrijeđao policijske službenike te su policajci radi uspostavljanja narušenog javnog reda i mira uporabili sredstva prisile te istog uhitili i priveli u policijsku postaju.

Djelatnici hitne medicinske pomoći su izvršili liječnički pregled te je utvrđeno da je isti sposoban za zadržavanje u policiji.

Policijski službenici su 21-godišnjaka uz optužni prijedlog predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, gdje je proveden žurni prekršajni postupak.
Presudom je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1130 eura, kazna zatvora od 60 dana, uvjet 6 mjeseci i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od deset (10) mjeseci.
 

Stranica