Visoke kazne nekim vozačima ne predstavljaju problem

Prometni policajci kaznili prekršitelje u prometu

U Slavonskom Brodu, 26. siječnja, oko 1 sat, u Ulici J. J. Strossmayera, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod prilikom pojačanog nadzora prometa, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,45 promila. S obzirom na okolnosti prekršaja te na učestalost činjenja prometnih prekršaja, policajci su na  mjestu događaja uhitili 33-godišnjeg vozača te protiv njega podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
U nedjelju, 27. siječnja, oko 4 sata, također u Ulici J. J. Strossmayera, u Slavonskom Brodu, prilikom redovnog nadzora prometa, ophodnja Postaje prometne policije Slavonski Brod zaustavila je osobni automobil slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 40-godišnji vozač. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,85 promila. Zbog postojanja sumnje da će alkoholizirani vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, policajci su ga priveli u postaju  gdje je zadržan do otriježnjenja. Protiv 40-godišnjeg vozača policajci podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Policija prošli tjedan sankcionirala 365 prekršaja
Prošli tjedan ( od 20. do 27. siječnja), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodile su se 24 prometne nesreće, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama, te 21 prometna nesreća s materijalnom štetom.
 
Jurio autocestom 245 km/h
Policijski službenici su, nadzirući promet, prošli tjedan, sankcionirali su 365 prekršitelja u prometu. Od toga su utvrdili 137 prekršaja nepropisnih brzina. Najveća nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je na autocesti A3 od 245 km/h (osobnim automobilom upravljao 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, švicarskih registracijskih oznaka). U 37 slučajeva, kažnjeni su sudionici u prometu, jer nisu koristili zaštitne sigurnosne pojaseve te u 3 slučaja zbog nepropisnog prijevoza djeteta.
 
Za upravljačem osobnog automobila s 2,33 promila
U prošlom tjednu policija je kaznila 34 alkoholizirana vozača, a najveću koncentraciju alkohola u organizmu imao je 65-godišnji vozač koji je uhvaćen 23. siječnja, u Slavonskom Brodu, u 13, 30 sati s 2,33 promila.
 

Stranica