Vikend prometni prekršaji

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, policijski službenici su utvrdili više slučajeva kršenja prometnih propisa.
U petak (14. siječnja) oko 16.30 sati, u mjestu Kovačevac, pod utjecajem alkohola od 2,26 g/kg, prilikom upravljanja osobnim automobilom, zatečen je 49-godišnjak s područja općine Dragalić.
U subotu, oko 2.30 sati, u Slavonskom Brodu, na području parkirališta trgovačkog centra, policijski službenici su kontrolirali 21-godišnjeg vozača teretnog automobila za kojeg su utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,27 g/kg alkohola u krvi.
U nedjelju, oko 3 sata, u mjestu Brodski Stupnik, policijski službenici su prilikom nadzora prometa na cestama zaustavili osobni automobil požeških registarskih oznaka, kojim je, pod utjecajem alkohola od 1,47‰, upravljao 44-godišnjak.
Istog dana, u poslijepodnevnim satima, na autocesti A3, kod naplatnih postaja Nova Gradiška, policijski službenici su utvrdili da je osobnim automobilom (slovenskih nacionalnih oznaka) pod utjecajem alkohola od 1,73 promila, upravljao 44-godišnji državljanin Srbije.
Prekršitelji su smješteni u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja opojnog sredstva. Policijski službenici protiv počinitelja podnose prekršajne prijave nadležnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica